Sverige-Sydkorea avgörs på Nizjnij Novgorod-stadion i Nizjnij Novgorod. Foto: TT Nyhetsbyrån

Här ska Sverige spela – och hit ska fansen

Uppdaterad
Publicerad

Nizjnij Novgorod, Sotji och Jekaterinburg.

Där ska Sverige spela i VM – och för fansen blir det minst 760 resmil.

I grupp F i VM i Ryssland kommer Sverige att spela mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko. En tuff grupp, men det kunde ha varit mycket värre tycker SVT Sports expert Markus Johannesson.

I den första gruppspelsmatchen väntar Sydkorea den 18 juni på Nizjnij Novgorod-stadion i Nizjnij Novgorod (se bild på arenan ovan). Sedan i den andra, 23 juni, ställs Blågult mot regerande världsmästaren Tyskland på Fisjt-stadion i Sotji, där vinter-OS 2014 avgjordes – och det var just där Tyskland vann semifinalen i Confederations Cup i somras mot Mexiko.

Herrlandslaget i fotboll

Se Fisjt-stadion nedan.

På Fisjt-stadion möts Sverige och Tyskland i VM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Och i den avslutande och troligtvis avgörande gruppspelsmatchen, 27 juni, väntar Mexiko på Centralstadion i Jekaterinburg, VM-staden som ligger längst österut. Se bild på Centralstadion nedan.

Här möts Sverige och Mexiko i den avslutande gruppspelsmatchen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sveriges VM-arenor är väl utspridda i Ryssland. Och den svenska VM-sommaren kommer bli mycket resande för de blågula supportrarna. Från Sverige, mellan VM-orterna och sedan hem till Stockholm blir totalt 760 resmil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet