Pernille Harder i onsdags då landslaget inte pratade med pressen. Foto: TT.

Harder: ”Nästan som psykisk terror”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit hårda förhandlingar mellan det danska fotbollsförbundet DBU och spelarföreningen som företräder damlandslaget innan ett delavtal slöts under förmiddagen. Och de tuffa utspelen fortsatte efter dagens överenskommelse.

– Jag vill nästan likna DBU:s taktik med psykisk terror, säger stjärnan Pernille Harder.

Spelarna, som i dag bröt tystnaden, menar också att laget lämnade besked i onsdags kväll om att matchen mot Sverige i kväll skulle spelas men att DBU valde att ställa in den. Det delavtal som man i dag kom överens om ska vara identiskt med det som lämnades till DBU i onsdags.

– Vi har inte fått någon förklaring från DBU, säger målvakten Stina Lykke.

VM-kval fotboll

Det har varit många och hårda ord.

– Det har varit så frustrerande att jag nästan vill likna DBU:s taktik med psykisk terror, säger superstjärnan Pernille Harder till danska TV2.

DBU anser å sin sida att spelarföreningen gått onödigt bryskt fram.

DBU: ”Satte en pistol i pannan på oss”

– Jag kan jämföra det med uttrycket att de satte en pistol i pannan på oss vilket också kan liknas vid psykisk terror. Vi hade att välja mellan att ge dem vad de ville ha eller att ställa in matchen, säger DBU:s Kim Hallberg.

Det är med blandade känslor spelarna nu ska spela mot Kroatien på tisdag med de danska dräkterna på sig.

– Självklart har vi DBU:s emblem på bröstet, men just nu spelar jag för det danska folket och för alla unga tjejer och pojkar som tittar på oss. De fans som vi samlade under EM, säger Pernille Harder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet