Foto: Bildbyrån

Harder: ”Beslutet är helt onödigt”

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks stormöte mot Nederländerna ställs in på grund av en konflikt mellan danska fotbollsförbundet, DBU, och spelarna.

Men storstjärnan Pernille Harder hade gärna spelat landskampen.

– Vi är oroliga över att DBU fattat det beslutet. Det är verkligen inte vår önskan, säger hon enligt bold.dk.

EM-finalreprisen ställs in på grund av att landslagsspelarna saknar kollektivavtal. Men Danmarks främsta fotbollsspelare är inte nöjd med förbundets beslut att ställa in.

– Beslutet är helt onödigt. Vi har varit så glada över att få spela den här revanschmatchen, säger Harder i ett pressmeddelande från spelarfacket.

Och fortsätter:

– Det har funnits mycket tid till att hitta en lösning, men DBU har inte velat förhandla sedan i söndags kväll. Hela måndagen har gått utan förhandlingar, trots att vi har varit redo. Och det nästa vi hör av dem är att matchen är inställd.

Harder fastslår också att spelarna är redo att förhandla dag som natt.

”Det är en djupt beklaglig situation, och vi är väldigt ledsna att vi måste göra de fans, som hade sett fram emot den här fotbollsfesten, besvikna”, skriver DBU på sin webbplats.

Även i Nederländerna har det varit besvikna kommentarer.

– Det er synd att vår landskamp mot EM-finalisterna inte blir spelad. Det är en stor besvikelse för våra fotbollskvinnor, men det är också synd för alla våra fans i Holland och Danmark, säger Jan Dirk van der Zee på det nederländska fotbollsförbundet till danska DR.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.