Joe Hart fick ingen plats i Englands VM-trupp. Foto: Bildbyrån

Joe Hart efter petningen: ”Förkrossad”

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags presenterades Englands VM-trupp och en som inte finns med är målvakten Joe Hart. I dag kommenterar han petningen i sociala medier.

– Jag ska inte ljuga, jag är förkrossad, skriver han på Instagram.

Förbundskapten Gareth Southgate har i stället tagit ut målvaktstrion Jordan Pickford, Jack Butland och Nick Pope till sommarens VM i Ryssland. Joe Hart, som spelat i bottenlaget West Ham den gångna säsongen, har därmed lämnats utanför truppen och i dag kommentarer han petningen för första gången.

”Jag ska inte ljuga, jag är förkrossad. Efter att i två år försökt göra det mesta av en riktigt tuff situation så är det svårt att svälja”, skriver han på Instagram tillsammans med en bild på det engelska landslagsemblemet.

Trots petningen skickar han en hälsning till landslaget.

”Jag vet vad jag kan bidra med till laget, men det är som det är. Lycka till till laget där borta, spelarna vet att även om jag inte är med så kommer jag sitta med Englandströjan på som en supporter”.

Tweet

Englands VM-trupp:

Målvakert: Jack Butland (Stoke City), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley).

Försvarare: John Stones (Manchester City), Harry Maguire (Leicester City), Phil Jones (Manchester Utd), Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Young (Manchester Utd), Danny Rose (Tottenham Hotspur), Trent Alexander-Arnold (Liverpool).

Mittfältare: Eric Dier (Tottenham Hotspur), Jordan Henderson (Liverpool), Dele Alli (Tottenham Hotspur), Jesse Lingard (Manchester Utd), Raheem Sterling (Manchester City), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea), Fabian Delph (Manchester City).

Anfallare: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Jamie Vardy (Leicester City), Marcus Rashford (Manchester Utd), Danny Welbeck (Arsenal).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.