Hattrick av italienska som fick ny straff efter VAR

Uppdaterad
Publicerad

Italien tog sin andra seger i VM efter att Jamaica besegrats med 5-0 i Reims och är klart för åttondelsfinal.

För VAR, hattricket och en olycklig jamaicansk målvakt kommer matchen att bli ihågkommen.

Stor hjälte i Italien blev Cristiana Girelli. Anfallaren sköt tre skott – och gjorde tre mål.

– Jag har svårt att förstå att jag har gjort tre mål i en VM-match, det är ofattbart, säger Girelli som valdes till matchens lirare, enligt Fifa.

– Det är en fröjd för oss att spela tillsammans. När vi vinner får vi massor av energi, säger Girelli.

Girelli tog hand om den straffspark som tidigt delades ut. Jamaicas målvakt Sydney Schneider räddade dock ut bollen över kortlinjen efter att ha slängt sig i förväg. Efter VAR-granskning konstaterades att Schneider stått med båda fötterna utanför mållinjen (en fot måste vara kvar) och Girelli fick en ny chans som hon tog tillvara och satte 1-0.

I mitten av den första halvleken gjorde Girelli, som spelar för ligamästaren Juventus, mål efter att ha tryckt in bollen med höften, 2-0.

Till åttondel redan efter två matcher

Direkt i början av andra halvlek fullbordade Girelli sitt hattrick för 3-0 efter att ha nickat in bollen förbi en helt felplacerad Schneider som gick bort sig.

20 minuter från slutet bombade inbytte Aurora Galli in 4-0 i det vänstra krysset. Schneider var chanslös. Tio minuter senare rundade Galli en olycklig Schneider, som återigen var överallt utom där hon skulle vara, och satte enkelt 5-0 i tomt mål och blev tvåmålsskytt.

Iltaien har nu nått åttondelsfinal.

– Vi ville gå vidare från gruppen (till åttondelen) och att ha gjort det redan efter två matcher är en stor tillfredsställelse, säger förbundskaptenen Milena Bertolini.

Till VM:s matchfaktasida:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.