Hattrick – men ingen seger för Eskilstuna i CL-genrepet

Mimmi Larsson gjorde hattrick för Eskilstuna. Det räckte inte. I 90:e minuten kvitterade Djurgården till 3–3 i söndagens allsvenska drama.

Eskilstuna kan ha med sig en viss frustration till Champions League-mötet med Glasgow på torsdag. Efter dramatiska slutminuter åker de hem med bara en poäng från mötet med Djurgården, och halkar ner till fjärde plats i tabellen.

Med sina tre mål stod Mimmi Larsson på egen hand för lagets vändning efter att Djurgården först tog ledningen, och sedan återigen kom ifatt till 2–2.

När Larsson fullbordade sitt hattrick med dryga kvarten kvar såg Eskilstuna ut att gå mot en 3–2-seger, men just som klockan skulle nå 90 minuter satte Michaela van den Biulk 3–3 med ett långskott, och fastställde slutresultatet.

I och med att Piteå senare vann sin match, 2–1 mot Mallbacken, innebär Eskilstunas poängtapp att Piteå går förbi och är nya trea i tabellen. Djurgården är fortsatt femma.