Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Halmstad missade första matchbollen

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad spelade 0-0 mot Örebro och missade chansen att gå till allsvenskan redan i kväll.

– Surt, jag hade hoppats att vi skulle vinna här såklart, säger lagkapten Andreas Johansson till SVT Nyheter Halland.

Tabelltvåan Halmstad får fortsätta att vänta på en eventuell uppflyttning. HBK kom till matchen mot Örebro med två raka förluster bakom sig – mot Utsikten och Örgryte – och lyckades inte knyta ihop säcken den här gången heller.

Hemma på Örjans vall fick ett uddlöst Halmstad bara med sig 0–0 och med två omgångar kan de fortfarande tappa direktplatsen till Öster.

– Försvarsspelet var väldigt bra och vi släppte bara till en målchans under matchen. Vi skapar inte de riktigt stora chanserna, så det får vi vässa på inför lördag (AFC Eskilstuna borta), säger Halmstads tränare Magnus Haglund till Discovery+.

Har fem poäng upp med två matcher kvar

Den store målskytten Alexander Johansson, som gjort 16 mål under säsongen och avgjort flera matcher, saknades.

– När en spelare som gjort 16 mål är borta så märks det. Killarna gjorde det de kunde och krigade på med det de hade men vi fick inte till pricken över i:et.

HBK har dock fem poäng tillgodo på Öster inför avslutningen.

– Vi har elva mål att gå på också, så sannolikt är det en poäng vi behöver. Så den får vi försöka ta. Men vi vill helst vinna båda de två sista matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.