Hedvig Lindahl: ”Det är helt chockerande”

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifterna om att en före detta damallsvensk spelare blivit drogad och våldtagen av en lagkamrat kom som en chock för landslagets Caroline Seger och Hedvig Lindahl.

– Jag blev chockad faktiskt. Jag har aldrig nånsin hört något liknande, det är helt chockerande och något jag fördömer så mycket man kan fördöma någonting, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

Den kultur som den före detta spelaren beskriver är inget som Lindahl känner igen.

–Jag vill att de som drömmer om att ha en fotbollskarriär och spela i damallsvenskan ska känna att det är tryggt att göra det. Det här måste vara ett undantag. Jag hoppas att det här är ett undantag, säger hon.

Inte heller Caroline Seger känner igen sig i den miljö som den före detta spelaren berättar om.

– Jag känner inte igen det över huvud taget och jag har varit med i många år, har aldrig hört talas om såna saker, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Landslagsspelarna har sinsemellan diskuterat nyheten. Enligt Seger är uppfattningen i truppen densamma. Det här inte är något vanligt förekommande.

– Vi har inte hört någonting om det här under våra karriärer. Det är oerhört tragiskt naturligtvis men ingenting som jag eller mina lagkamrater har upplevt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.