Marta försöker överlista Hedvig Lindahl under OS i Rio förra året. Nu möts de igen i ett annat format. Foto: TT.

Hedvig Lindahl i kamp med Marta

Uppdaterad
Publicerad

Landslagets och Chelseas målvakt Hedvig Lindahl, 34, som starkt bidrog till att Sverige tog OS-silver 2016, har av en panel hos BBC valts ut som en av världens fem bästa damspelare.

Andra kandidater är Marta (Orlando men spelade nyligen för Rosengård), Melanie Behringer (Bayern München), Ada Hegerberg (Lyon) och Christine Sinclair (Portland). I en öppen omröstning väljs den som fått flest röster.

Resultatet offentliggörs 30 maj på BBC.

– Det känns ärofyllt att ha blivit utvald som en av världens fem bästa spelare. Känn bara på den meningen – att jag skulle vara det bland alla spelare i världen. Jag är tacksam och hedrad, speciellt eftersom det är en utmärkelse från BBC, säger Lindahl till BBC.

SVT Sport mötte Lindahl i början av mars där hon berättade om hur hon lyckats nå toppen.

Priset skulle betyda mycket för Marta

Marta, 31, har mängder med meriter men skulle värdesätta en ny utmärkelse högt.

– Att få vinna det här priset skulle otvivelaktigt betyda mycket för mig. Det skulle ge mig mer motivation att fortsätta göra mitt bästa varje år, säger Marta.

Här kan man rösta på sin kandidat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.