• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Josep Maria Bartomeu avgår. Foto: Bildbyrån.

Hela Barcelonas styrelse avgår

Uppdaterad
Publicerad

Efter sex år avgår Josep Bartomeu.

I kväll bekräftade han att han lämnar sin post som ordförande för Barcelona.

Hela styrelsen byts ut.

Josep Bartomeu, som tillträdde som ordförande för Barcelona 2014, har fått ta emot mycket kritik den senaste tiden.

I somras kom uppgifter om att Lionel Messi ville lämna klubben på grund av missnöje med styrelsen. Superstjärnan har varit kritisk.

I dag bekräftade Bartomeu att han och styrelsen lämnar sina uppdrag för klubben.

”Det är bedrövligt”

Det har även framkommit rapporter om att Bartomeu anlitade en pr-byrå för att kritisera Barcelona-spelare. Försvararen Gerard Pique kommenterade det för några dagar sedan.

– Jag, som Barcelona-spelare, ser att klubben har spenderat pengar, pengar som det nu vill ha tillbaka (i lönesänkningar) på att kritisera oss spelare i laget. Det är bedrövligt, sa Pique enligt TT.

KLIPP: Messi blir kvar i Barcelona (04 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.