Foto: Bildbyrån

Helsingborg berett släppa ”Granen” vid bud

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske landslagskaptenen Andreas Granqvist har återvänt till Sverige, Helsingborg och Superettan efter succén med VM-kvartsfinal i Ryssland. Den nya klubben kan tänka sig att släppa ”Granen” trots ett nyligen undertecknat flerårskontrakt.

– Kommer det ett bud som han själv är intresserad av så måste vi visa den respekten att vi tar ett samtal om det, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till SVT Sport.

I nuläget finns inget bud att ta ställning till utan Helsingborg räknar med att köra på med ”Granen”, som har skrivit på ett kontrakt på totalt 6,5 år, där han först är spelare i 3,5 år och sedan fortsätter som sportchef, en period som HIF gärna vill se blir ännu längre.

– Det finns en oerhört positiv stämning i klubben och att han blivit vår nu. En viktig puck i det hela är ju att han och familjen flyttat hem. Vi har fått hem en riktig ledare som styr med ödmjukhet utan att vara det minsta störig, säger Azelius som har tät kontakt med Granqvist.

Hemmapremiär mot Norrby 2 augusti

Mittbacken kommer att göra debut i Superettan i bortamötet med Jönköpings Södra den 29 juli när serien startar om efter sommarvilan. Hemmadebuten på Olympia kommer sedan att ske mot Norrby den 2 augusti, där klubben räknar med publikinvasion.

– Om han blir uttagen vill säga, säger Azelius skämtsamt.

Den stora frågan i fotbolls-Sverige är om Granqvist fortsätter i landslaget:

– Rent fotbollsegoistiskt är förhoppningen att han fortsätter i landslaget men jag är lika undrande som alla andra i fotbolls-Sverige, det får han ta i samtal med Janne (Andersson), säger Azelius till SVT.

I går uppvaktades Granqvist i Helsingborg, där ett våldsamt regnoväder förstörde inramningen, men inte Granqvists humör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.