Helsingborg besegrade Hammarby efter jättetavla

Uppdaterad
Publicerad

28-årige Adam Eriksson är det enda i nuvarande Helsingborgstruppen som följde med laget ner i superettan.

I dag blev backen matchhjälte i 2-1-segern mot Hammarby, men det var med god hjälp av målvakten Gianluca Curci.

Mohammed Abubakari och Vidar Örn Kjartansson såg till att ställningen var 1-1 mellan Helsingborg och Hammarby efter 45 minuter.

Sedan visade nykomlingen Helsingborg sin klass i den andra halvleken när de spelmässigt var bättre än gästerna från huvudstaden.

Målvaktstavla av Curci

Det kom också ett segermål. I den 81:a matchminuten drog ytterbacken Adam Eriksson till med ett inlägg från vänster som Gianluca Curci fumlade in.

– Vi möter ett bra lag, ett av de bästa i Sverige här i dag, och jag tycker vi står upp bra och vinner. Det känns jätteskönt. Lite tur är det. Jag försöker bara trycka in bollen allt jag kan, det var lite flyt den här gången, säger Eriksson till SVT Sport.

– Den tar på en spelare först och kanske var 70 procent mitt fel. Men sån är fotbollen, säger målvakten själv till Aftonbladet om sitt misstag.

Han är den enda i dagens trupp som var med om att åka ur allsvenskan och ta med laget upp.

Segern var skåningarnas andra på tre matcher. Hammarby har ännu inte vunnit i allsvenskan 2019 och står på två ynka poäng.

Allsvenskan

Helsingborgs IF logo

Helsingborgs IF

2 - 1

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Olympia, Helsingborg
Publik: 9882
Domare: Bojan Pandzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.