Alex Timossi återvänder till Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Helsingborg lånar Bayern München-spelarn Alex Timossi

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg lånar Alex Timossi från Bayern München.

U21-landslagsspelaren ska spela i HIF fram till den 30 juni.

– Det känns fantastiskt bra, säger 20-åringen.

Alex Timossi kom till Helsingborg som tioåring. Han gjorde A-lagsdebut 2018, och blev vald till årets HIF.are det året, efter bland annat fem mål.

Sommaren 2018 gick han till Bayern München. Där har han spelat 35 tävlingsmatcher för U19-laget, och lånas nu ut till Helsingborgs IF.

– Det känns fantastiskt bra att komma hem och få spela på Olympia igen. Det känns spännande och jag längtar till att få börja träna. Jag tycker att jag mognat i mitt spel och utvecklat alla sidor. Jag hoppas bidra med mål och assist, säger han i ett pressmeddelanden.

”En snabb spelare”

Tränaren Olof Mellberg är nöjd även han.

– Det ska bli kul att se Alex på seniornivå igen efter ett par år i ungdomsfotbollen i FC Bayern. Han är en snabb spelare som ger oss alternativ och konkurrens på forwardspositionerna. Det är naturligtvis också roligt att en Helsingborgskille återvänder till HIF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.