Zlatan Ibrahimovic gick mållös från Kalifornienderbyt. Foto: TT

Hemmaförlust för LA Galaxy i derby

Magnus Erikssons San Jose Earthquakes vann Kaliforienderbyt mot Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy med 3-1.

Det hade inte ens gått två minuter innan LA Galaxy tog ledningen mot San Jose i Kalifornienderbyt i den amerikanska fotbollsligan MLS.

Rolf Feltscher stötte in bollen med en karatespark efter en hörna, men sedan var det slut på det roliga för hemmalaget.

San Jose, med svensken Magnus Eriksson i startelvan, hade ett massivt övertag i skottstatistiken och efter tre mål i andra halvlek fastställdes slutresultatet, 1–3 till bortalaget.

– Vi gör en kanonmatch, tycker jag, och vinner välförtjänt, säger Eriksson till Expressen.

LA Galaxys svenske stjärnforward Zlatan Ibrahimovic hade ingen av sina bättre dagar på planen och drog på sig ett gult kort i slutet av matchen.

LA Galaxy ligger efter 20 omgångar kvar på andra plats i västra konferensen.