Hemsk skada på träning för Violah Nambi – dubbla benbrott Foto: Bildbyrån.

Hemsk skada på träning – dubbla benbrott

Uppdaterad
Publicerad

Violah Nambi hade en hemsk träning i onsdags.

Hon ådrog sig dubbla benbrott.

– Alla känner medlidande, säger Växjös assisterande tränare Stefan Karlsson till Sportbladet.

SMP var först med att rapportera om skadan som inträffade under Växjös träning i onsdags. Anfallaren Violah Nambi landade illa och ådrog sig dubbla benbrott.

– Vi spelade smålagsspel och i en vanlig duell så när hon landade och satte ner foten i marken så fortsatte hennes kropp att snurra och vrida. Foten sitter kvar. En vridning, säger Stefan Karlsson, assisterande tränade i Växjö DFF, till Sportbladet.

”Fotbollens baksida”

Nambi kördes med ambulans till sjukhuset. Hon har genomgott en operation och en lång skadefrånvaro väntar för 25-åringen.

– Det klart att det här är fotbollens baksida. Alla har varit med om skador. Men kanske inte med om att någon bryter benet på det sättet. Oavsett är det aldrig kul när det händer. Man känner för människan. Det är en tuff period hon kommer gå igenom nu, säger Stefan Karlsson.

Nambi hade precis börjat träna igen efter en knäskada. Hon var med i matchtruppen i förra omgången. Växjö spelar mot Häcken i kväll.

KLIPP: Sent straffmål gav Växjö kryss i premiären (17 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.