Henke Larsson: ”Det kommer inte hända”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Hamrén slutar som förbundskapten efter EM i sommar.

En stark kandidat till att ta över bland SVT Sports läsare är Helsingborgs tränare Henrik Larsson. ”Det kommer inte hända”, säger Henke till SVT Sport.

Tidigare bekräftade Svenska Fotbollförbundet till SVT Sport att Erik Hamrén slutar som förbundskapten efter EM-slutspelet i Frankrike i sommar.

Ett starkt önskemål av ersättare via SVT Sports sociala medier och en omröstning är Helsingborgs tränare Henrik Larsson.

Herrlandslaget i fotboll

– Vad ska jag säga om det så att det inte blir några rubriker? säger Henrik Larsson till SVT Sport.

– Det är klart att det är trevligt men jag har kontrakt med Helsingborgs IF i två år till.

”Får ta ställning”

Skulle du vara intresserad av att ta över om du skulle få ett konkret erbjudande?

– Nu gillar jag att jobba med spelare på daglig basis, om man är förbundskapten gör man inte det på samma sätt. Om det visar sig att jag är aktuell i framtiden får jag ta ställning till det då, säger Henrik Larsson.

Hur tycker du Erik Hamrén har skött sitt jobb?

– Det har gått hyfsat ändå, det är starkt att ta sig till EM med tanke på play off och hela den biten. Så det var bra gjort. Vi får se hur det går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet