Foto: Bildbyrån.

Danmarks herrlandslag erbjuder sig att avstå pengar

Uppdaterad
Publicerad

De danska fotbollsherrarna tar nu ställning angående damernas pågående strejk och erbjuder sig att avstå 500.000 danska kronor (cirka 678 000 svenska kronor) per år.

– Kvinnor ska inte ha sämre rättigheter än oss för att de är kvinnor. Därför erbjuder vi att avstå 500.000 kronor per år med kravet att DBU ska ge de kvinnliga landslagsspelarna samma rättigheter som oss, säger Danmarks lagkapten i herrlandslaget Simon Kjaer i ett pressmedelande.

I går uttalade sig landslagsstjärnan Pernilla Harder om varför de väljer att strejka mot DBU (danska förbundet). Nu väljer de danska landslagsherrarna att stödja damernas sak och erbjuder att avstå pengar, men med kravet att DBU ska ge de kvinnliga spelarna samma rättigheter och kontrakt som herrarna.

– Kvinnor ska inte ha sämre rättigheter än oss för att de är kvinnor. Därför erbjuder vi att avstå 500.000 kronor per år med kravet att DBU ska ge de kvinnliga landslagsspelarna samma rättigheter som oss, säger Simon Kjaer i ett pressmedelande.

– Vi är ett landslag och vi står tillsammans och vi tar ansvar för varandra. Nu måste DBU ta ansvar, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet