Östersund fick 1-1 borta mot Hertha Berlin – det räckte inte för gruppseger. Foto: Bildbyrån

ÖFK tappade gruppsegern – efter sen straffmiss

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds lagkapten Brwa Nouri hade chansen att avgöra mot Hertha Berlin.

Men en straffmiss fem minuter från slutet innebar 1-1 – som i sin tur innebar att svensklaget tappade gruppsegern i Europa League.

Med fem minuter kvar av matchen och ställningen 1-1 drev Ken Sema in från kanten i straffområdet och föll. Domaren pekade på straffpunkten, men Nouri missade att bli matchhjälte men Herthas målvakt Jonathan Klinsmann, son till ikonen Jürgen, räddade.

– Jag är besviken, men man får försöka zooma ut och se att vi gjort något bra. Men just nu är det svårt att zooma ut, säger Nouri till Kanal 9.

Europa League

Föll på inbördes möten

Istället slutade matchen 1-1 efter ett svenskmål av Sotirios ”Sotte” Papagiannopoulos. Det innebar i sin tur att Athletic Bilbao knep gruppsegern efter 2-0 borta mot Zorja Luhansk som gör att de tar den före Östersund på inbördes möten.

Detta efter att det spanska laget vann hemmamötet mot Östersund med 1-0 och kryssade på svensk mark, 2-2.

Kan få möta Arsenal

På måndag lottas 16-delsfinalerna där Östersund nu är oseedade.

Där kan man ställas mot storklubbar som Atletico Madrid, Arsenal eller Milan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet