Foto: Bildbyrån

Hierro tar över som förbundskapten för Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare storstjärnan Fernando Hierro tar över som förbundskapten för Spanien över VM. Han ersätter Julen Lopetegui som fick sparken tidigare i dag.

Tidigare i dag meddelade det spanska fotbollsförbundet att Julen Lopetegui får sparken efter att han bakom ryggen på förbundet skrivit på som huvudtränare för Real madrid.

– Vi tackar Julen för allt han har gjort för oss. Han är en av dem som tagit oss till Ryssland men vi är tvingade att avskeda honom. Man måste uppfylla vissa krav och bete sig korrekt, sa Spaniens förbundsordförande Luis Rubiales på presskonferensen.

Leder laget över VM

Ersättaren blir den forne storstjärnan i just Real Madrid, Fernando Hierro som gjorde 439 matcher för huvudstadsklubben och 89 för Spanien.

– Vi har inte tid att tycka synd om oss själva. Målet är att fajtas för VM-titeln. Spelarna har jobbat för det här i två år, säger Hierro på en presskonferens i Krasnodar efter utnämningen.

Hierro kommer leda laget över VM, ett lag som på fredag går in i mästerskapet i sin första match mot Portugal.

– Jag har sagt till spelarna att vi har en underbar och spännande utmaning och att vi inte kan låta det här bli en ursäkt för att låta oss distraheras från vår dröm.

Efter spelarkarriären har Hierro varit assisterande tränare i Real Madrid och huvudtränare för Real Oviedo i spanska andraligan. Sedan i höstas har han varit teknisk direktör i det spanska fotbollsförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.