Jenny Hjohlman i landslagsdressen. Foto: Bildbyrån

Hjohlman: ”De bästa tränarna jag haft”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Umeå IK sparkat tre tränare gick flera spelare ut med sin besvikelse över beslutet. Landslagsspelaren Jenny Hjohlman instämmer i detta. ”Det är de bästa tränarna jag någonsin har haft”, säger hon.

Under måndagen meddelade Umeå IK att de sparkar tränarna Maria Bergqvist (huvudtränare), Joakim Blomqvist (assisterande) och Johan Norberg (målvaktstränare).

Spelarna var besvikna efter beskedet och tränarna gick också ut i ett öppet brev.

– Jag hade förstått missnöjet om vi legat kvar på tre poäng. Men nu är det ju bara ett fåtal poäng till en sjätte, sjunde plats i serien, säger Johan Norberg.

”Jättetråkigt”

Umeå IK:s landslagsspelare Jenny Hjohlman är nästa personen att uttrycka missnöje över beslutet.

– Jag tycker att det är jättetråkigt. Det har varit de bästa tränarna som jag någonsin har haft, säger Hjohlman.

Hjohlman själv fick reda på beslutet av en kompis, som hade läst det på internet.

– Just nu är allting så nytt, jag har inte hunnit tänka så mycket kring det.

Pratat med lagkamrater

Spelarna var inte alls beredda på det som hänt och har inte heller hört något från klubben nu i efterhand. Hjohlman har pratat med en del lagkompisar men vill inte säga något om vad de har sagt.

– Vi håller det inom laget. Det är tränare som jag lärt mig väldigt mycket av så det är som sagt mycket tråkigt, säger Jenny Hjohlman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.