Höll löftet – dök upp som Zorro efter CL-avancemang

Publicerad

Sjachtar Donetsks tränare Paulo Fonseca hade lovat att klä ut sig som Zorro i fall laget avancerade till slutspelet i Champions League. Och han infriade sitt löfte till stor förtjusning för de församlade journalisterna i Charkiv.

Efter att laget slagit Manchester City med 2-1 och brutit dess 28 matcher långa förlustfria svit dök Fonseca upp i Zorro-dräkt med svart mask och hatt, ett löfte han infriade från lottningen där hans Sjachtar förutom Man City fick Napoli och Feyenoord i sin grupp.

– Det är den roligaste presskonferens jag varit med om i min karriär, säger den 43-årige portugisen till AP.

Det var en seger som många kunde glädjas åt.

– Inte bara våra fans utan alla i Ukraina ska vara stolta över vårt lag. Att kunna ta tolv poäng i en sådan här grupp är fantastiskt, fortsätter Zorro.

 ”Aldrig sett något liknande”

”Jag har aldrig sett något liknande”, skriver engelske journalisten Andy Hampson.

Inför den sista gruppspelsmatchen var City klart för åttondelsfinal medan Sjachtar behövde en poäng för att helt säkert hålla Napoli bakom sig.

Förlusten var Citys första den här säsongen, en svit på 22 matcher.

Fakta om Zorro:

Visa

Zorro (Spanska för räv) är en fiktiv maskerad hjälte och mästerfäktare vars äventyr utspelar sig i Kalifornien på den tiden då det hörde till Mexiko. Vanligtvis är han en blyg och tafatt rikemansson vid namn Don Diego de la Vega, men då det behövs, blir han en folkets hämnare som kämpar mot den spanske guvernörens tyranni.
(Källa: Wikipedia)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer