Bibiana Steinhaus blir den första kvinnliga domaren i Bundesliga. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hon blir Bundesligas första kvinnliga domare

Uppdaterad
Publicerad

Bibiana Steinhaus blir den första kvinnliga domaren att döma i Bundesliga. Från och med nästa säsong finns hon med på listan över officiella domare i den tyska högstaligan.

– Jag var mållös när domarchefen informerade mig. Det är en berg- och dalbana av känslor, säger hon till det tyska förbundet.

38-åringen är från början polis och dömde 2012 OS-finalen mellan Japan och USA. Steinhaus var den första kvinnliga domaren att döma en match i tysk proffsfotboll och sedan 2007 har hon dömt 80 matcher i den tyska andraligan, Bundesliga 2.

– Det har alltid varit en dröm att vara en Bundesliga-domare. Att drömmen kommer bli sann skänker mig självklart glädje, säger hon.

Den 1 juni dömer Steinhaus Champions League-finalen där Lyon med Caroline Seger i laget ställs mot svenskans gamla lag PSG.

twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.