Foto: Bildbyrån

Lindelöf syndabock när United förlorade

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United föll överraskande 1-2 mot nykomlingen Huddersfield.

Victor Lindelöf, som blev inbytt halvvägs in i första halvlek, blev stor syndabock.

– Det vore orättvist av mig om jag pekade finger på spelarna som var inblandade i misstagen, säger José Mourinho i Viasat.

Lindelöf fick en jättechans att imponera i ligan för United när Phil Jones tvingades lämna planen skadad i den 23:e minuten.

Men möjligheten förvandlades till en mardröm.

Blott fem minuter in i sitt inhopp tvingades Lindelöf in i klurig försvarssituation sedan Juan Mata tappat boll på mittfältet och Huddersfield fick kontra.

Lindelöf ställdes mot en framstormande Tom Ince i straffområdet och efter två snabba vändningar fick Ince ta avslut. David de Gea räddade skottet men Aaron Mooy slog in returen till 1-0.

Missade rensning

Fem minuter senare blev det än värre för svensken.

På en hög djupledsboll missbedömde Lindelöf bollbanan och missade nicken – vilket resulterade i ett friläge för Laurent Depoitre och 0-2.

Marcus Rashford reducerade med tio minuter kvar av matchen – men närmare än så kom inte United mot nykomlingen och skrällförlusten var ett faktum.

– Det vore orättvist av mig om jag pekade finger på spelarna som var inblandade i misstagen. Det var konsekvensen av lagets insats i första halvlek som orsakade misstagen. Ett dåligt lag förtjänar att straffas, säger managern José Mourinho i Viasat.

Bland de brittiska journalisterna är kritiken hård mot Lindelöf efter förlusten.

SE

DE

RE

MER

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.