Foto: BILDBYRÅN

”Huescas kommunikation är rent pinsam”

Publicerad

Nu står det klart att Saman Ghoddos lämnar Östersund för franska Amiens. Men för bara några veckor sedan presenterades han som ny spelare i Huesca.
– Deras kommunikation är rent pinsam, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg om spanska klubbens agerande.

Ryktena kring Östersunds storstjärnans nya klubb har florerat under sommaren. Han har kopplats till en handfull klubbar runt om i världen, bland annat La Liga-nykomlingen Huesca.

I början av augusti publicerade agenten Quique Pina en bild på sin Instagram där de båda skakade hand och skrev under ett avtal.

”Den bästa spelaren i den svenska ligan kommer till vår liga: Ghoddos till S.D. Huesca”, skrev Pina i inlägget.

ÖFK dementerade

Något som Östersund snabbt dementerade samma dag.

Efter det har Huesca fortsatt att hävda att de har ett giltigt avtal med anfallsspelaren och hotat med att dra Östersund till Fifa för ett avgörande.

– Deras agerande var inte i enlighet med fotbollens fair play, säger Daniel Kindberg.

– De säger ju saker som bevisligen är direkt osanna. Det är väldigt tråkigt hur de har behandlat Saman och ÖFK, men det önar sig aldrig.

”Får begrunda sitt arbete”

Nu håller de på att utreda vad det var som hände, men ÖFK är redan övertygade om att felet ligger hos Huesca.

– Vi har haft en dialog med Huesca. Vi är helt övertygade om att de har gjort helt fel, i inte bara i mångas tycken utan i allas. De får nog begrunda hur de arbetar, deras kommunikation är rent pinsam, säger Daniel Kindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer