Lina Hurtig nätade för Juventus. Foto: TT

Lina Hurtig målskytt i Juventus kross

Juventus nollade Verona på hemmaplan. Lina Hurtig gjorde första målet av Juventus totalt fem. Dessutom assisterade hon till två mål till i Juventus tolfte raka seger i ligan.

Verona hade inte mycket att sätta emot Lina Hurtig och Linda Sembrants Juventus. Redan i halvtid Juventus hunnit skaffa sig en 4-0-ledning.

Lina Hurtig inledde målskyttet när hon i den 14:e minuten skickade in 1-0. Hennes tredje mål i ligan denna säsong.

Juventus  gjorde ytterligare tre mål i den första halvleken. Hurtig assisterade till 2-0 och 4-0. I 90:e minuten utökades ledningen till 5-0, vilket också blev slutresultatet. Juventus har nu vunnit 12 och 12 matcher i ligan denna säsong.

Hurtig byttes ut i 79:e minuten och Sembrant spelade hela matchen.

Juventus leder nu ligan på 36 poäng före Milan på 33.

Lindahl höll nollan

I Spanien fortsätter Hedvig Lindahl hjälpa sitt Atletico Madrid till segrar. Svenskan gjorde sin tredje match idag, den första i ligan, och höll sin andra raka nolla när Atletico besegrade Sevilla med 3-0.

Barcelona toppar Primera Division på 36 poäng. Atletico Madrid ligger trea på 31 poäng. Lika många som tvåan, Kosovare Asllani och Sofia Jakobssons Real Madrid.

ARKIV: Hedvig Lindahl efter lyckade comebacken (14 januari)