Lina Hurtig, här i landslagströjan, är nära CL-spel med Juventus. Foto: Bildbyrån.

Hurtig målskytt – Juventus nära Champions League

Juventus är 90 minuter från Champions League.

Svenska Lina Hurtig nätade när storklubben vann första kvalmötet med albanska Vllaznia, 2-0.

Dubbelmöte gäller i det sista kvalsteget till Europas främsta fotbollsturnering för klubblag och Juventus har allt i egna händer inför returen på hemmaplan nästa torsdag.

Lina Hurtig satte 2-0-målet före paus. Den 25-åriga landslagsanfallaren nådde högst på en hörna i den 44:e minuten och nickade via en motståndare in bollen i mål. Dessförinnan satte italienskan Cristiana Girelli 1-0 i den tolfte minuten.

Mittbacken Linda Sembrant tränar fortfarande för att komma tillbaka från sin knäskada och nyförvärvet Amanda Nildén inledde på bänken men byttes in med elva minuter kvar.

Även Rebecka Blomqvists Wolfsburg har ena foten i CL-gruppspelet efter seger med 3-2 i första kvalmötet med franska Bordeaux. Den svenska anfallaren byttes in vid ställningen 3-1 och med en halvtimme kvar av matchen.

Likaså Julia Molin och hennes Glasgow City har goda möjligheter att ta sig till gruppspelet. Den svenska vänsterbacken spelade från start när Glasgow klarade 1-1 borta mot schweiziska Servette. Returen spelas i Glasgow nästa onsdag.

KLIPP: Häcken vann första kvalmötet med Vålerenga