Lina Hurtig. Foto: Bildbyrån

Hurtig om Islands vapen: ”Inte förberedda”

Uppdaterad
Publicerad

Island gjorde 1-1 efter ett av många långa inkast i EM-kvalmatchen i går.

Ett vapen som Sverige missat att scouta.

– Vi var inte förberedda, säger Lina Hurtig.

Sverige tog ledningen mot Island i den första halvleken men efter en dryg timmes spel kom den isländska kvitteringen. Målet kom via Islands främsta anfallsvapen – 19-åriga Jane Jonsdottirs långa inkast in i straffområdet.

Efter matchen berättar Lina Hurtig att Sverige inte hade koll på Islands långa inkast.

Damlandslaget i fotboll

– Det blev väldigt jobbigt för oss, vi var inte förberedda och fick slita i de situationerna, säger Lina Hurtig enligt Göteborgs-Posten.

Även Caroline Seger medger att de långa inkasten kom som en överraskning.

– Långa inkast är ett signum för Island, men vi hade nog inte riktigt bra koll på att den här spelaren kastade så här långa inkast. Å andra sidan tycker jag att vi löser det bra fram till den här situationen där de gör mål. Det blir lite oturligt. Trist att släppa in ett sådant mål så klart, säger Seger till Sportbladet.

Förbundskapten Peter Gerhardsson sköter scoutingen tillsammans med den assisterande förbundskaptenen och landslagets analytiker. Han berättar för Sportbladet att han inte var säker på att Jonsdottirs skulle starta matchen.

– Vi visste inte om hon skulle starta eftersom det är en ung spelare. Hon var en riktigt bra spelare, hon var jobbig och inte bara med inkasten. Sen vet jag inte hur många minuter av matchen som lades vid inkasten, säger han.

KLIPP: Island firade kvittering – men målet blev bortdömt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet