Hyllningen till MFF-supportrarna: ”De dominerade hela matchen”

Uppdaterad
Publicerad

På planen blev det 3–0 till Chelsea. På läktaren kändes det som 5–0 till Malmö FF.

– De dominerade hela matchen – vi skulle gjort som dem, säger MFF:s lagkapten Markus Rosenberg.

Långa stunder hördes de drygt 3000 tillresta Malmö-supportrarna mest och högst på Stamford Bridge. Tydligen tillräckligt bra för att det skulle höras genom tv-rutan också. På Twitter avlöste hyllningarna varandra från olika delar av världen.

En som definitivt fick höra det var lagkaptenen Markus Rosenberg. När han blev utbytt, på grund av skada, haltade han förbi kortsidan med MFF-fansen – och fick höra sin egen ramsa dåna över hela Stamford Bridge.

Europa League

Stolt över laget

– Vi skulle gjort som dem och dominerat hela matchen, då hade det kanske gått lite bättre, säger lagkaptenen som ändå var stolt över vad hans lag åstadkom.

Vad säger man till varandra i omklädningsrummet efter en sån här förlust?

– Nej, otroligt stolta ändå. Det speglar väl inte matchbilden egentligen. Det är väl det som är skillnaden till nästa nivå – att de gör mål på sina chanser, säger lagkaptenen och fortsätter:

– Tittar man första halvtimmen tycker jag vi får dit matchen precis dit vi vill. Men så gör vi inte målet, det hade vi behövt för att få liv i en sådan här match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet