Målvakten Zecira Musovic under damlandslagets träning inför EM-kvalmatcherna mot Ungern i Göteborg och Island i Reykjavik. Foto: TT

I Hedvig Lindahls frånvaro får en målvakt tävlingsdebutera

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl saknas i EM-kvaltruppen.

Det gör att målvaktsplatsen är öppen – och att Sverige kommer att ha en tävlingsdebutant mot Ungern.

– Det är en annorlunda situation, säger Zecira Musovic till SVT Sport.

Hedvig Lindahl är skadad och missar EM-kvalmatcherna mot Ungern och Island. Det gör att en av Sveriges tre målvakter kommer att tävlingsdebutera.

Varken Jennifer Falk, Zecira Musimovic eller Emma Holmgren har spelat en tävlingsmatch för Blågult.

Damlandslaget i fotboll

– Det är en annorlunda situation. Hedvig har tidigare varit en klar etta. Sedan har jag alltid gått in i varje läger med ambitionen att ta över förstaplatsen. Vi är tre bra målvakter som fajtas om platsen, säger Zecira Musovic till SVT Sport.

”Det känns personligen bra”

Vad avgör?

– Vi har presterat bra i våra klubblag, det känns personligen bra för mig. Jag vet att jag har gjort det jag ska. Peter (Gerhardsson) vill ha en lugn och trygg målvakt, och det tycker jag han har i alla tre. Jag har spelat tre landskamper, och det var träningsmatcher.

Jennifer Falk är hoppfull:

– Chansen att få spela är ganska mycket större nu. Man vill alltid göra sitt bästa och få spela, säger Falk till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet