Visa alla (2)

Ian Burchnall ny tränare i Östersund

Publicerad

Ian Burchnall är ny tränare för Östersunds FK. Han tar över jobbet tillfälligt under tiden som Östersund letar efter en ny permanent huvudtränare.

– Vi har fått otroligt goda vitsord om Ian, vi var tidigt i kontakt med Ian och kände att han är helt rätt för oss och vårt sätt att spela och att vara, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg, som är i timeout från sitt styrelseuppdrag, i ett pressmeddelande.

Östersund har letat ny tränare sedan Graham Potter lämnat klubben för att ta över Championshipklubben Swansea. Burchnall kommer att leda laget i minst två matcher, mot Hammarby och mot Malmö FF, samtidigt som klubbens tränarjakt går vidare.

– Det känns fantastiskt att vara här och efter att jag pratade med Daniel så ser jag det här som en perfekt möjlighet för mig i det här skedet i min karriär, säger Burchnall på en presskonferens.

Brian Wake och Ian Burchnall går in som tränare i ÖFK. Foto: SVT

35-årige Burchnall har varit verksam som tränare i Norge där han har tränat klubbar som Sarpsborg och Viking.

Hur känns det att ta över efter Potter?

– Jag har känt Graham länge och jag har mycket respekt för hans arbete i klubben och det blir inte lätt att ersätta honomn. Men här finns ett fundament och något att bygga vidare på, säger Ian Burchnall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer