Foto: Bildbyrån

Ibrahimovic från start för United

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United möter just nu Burnley hemma på Old Trafford. Zlatan Ibrahimovic finns med från start, vilket är hans första ligastart sedan korsbandsskadan i april.

I onsdags förra veckan startade Ibrahimovic när Manchester United mötte Championship-laget, Bristol City, i ligacupen. Svensken gjorde mål på en frispark, men storklubben åkte ändå ut efter att Bristol tagit ledningen sent på tilläggstid.

Nu har Ibrahimovic fått chansen från start på nytt. Detta när Manchester United just nu möter Burnley hemma på Old Trafford. I onsdags tappade United sent till 2-2 mot Leicester, då fick den 36-årige svensken sitta kvar på bänken hela matchen.

På topp med Lukaku

Nu startade Ibrahimovic, tillsammans med lagets belgiske anfallare, Romelu Lukaku, som är lagets bästa målskytt den här säsongen med tio mål på 19 matcher.

– Vi kände att det är dags. Vi gav Zlatan en start i ligacupen och vi tycker att det är dags för honom att starta i ligan. Vi ska spela mot ett lag som har en stark defensiv och som kommer att göra det jobbigt för oss. Det här känns som en bra möjlighet för dem att starta tillsammans, sade José Mourinho innan matchen.

Victor Lindelöf startar matchen på bänken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.