Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatans skada allvarlig – borta länge

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är korsbandsskadad och blir borta länge. Manchester United har bekräftat skadan på klubbens hemsida.

Det var i torsdagens Europa League-kvartsfinal mot belgiska Anderlecht, som Zlatan Ibrahimovic landade fel efter en duell och fick ledas av planen på Old Trafford.

Zlatans förre landslagskamrat Anders Svensson var en av många som tyckte att det såg ut som en korsbandsskada.

Och nu bekräftar alltså United att det är en korsbandsskada. Det innebär att den svenske stjärnan missar resten av säsongen och därmed även en möjlig Europa League-final på Friends Arena.

Exakt hur länge Zlatan blir borta är dock oklart. United skriver att det inte går att uppskatta förrän man bestämt exakt hur skadan ska behandlas.

Oviss framtid

35-åringen har i år gjort 17 mål på 28 matcher i Premier League och totalt 28 mål i alla turneringar under den här säsongen. Han har dock bara kontrakt med klubben över säsongen, men har under en längre tid diskuterat en fortsättning med klubben, samtidigt som han kopplats ihop med Los Angeles Galaxy i MLS.

United ändrar möjligen inställning till en förlängning efter beskedet om att det rör sig om en så pass allvarlig skada som en korsbandsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.