Foto: Bildbyrån

Ibrahimovic efter vändningen: ”Jag är ordförande, spelare och tränare”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic blev både målskytt och framspelare när hans Milan vände och vann mot Juventus i går.

Efter matchen var det en nöjd Ibrahimovic – som inte tvekar på sin kapacitet i klubben.

– Jag är ordförande, spelare och tränare. Om jag hade varit med ända från början av säsongen hade vi vunnit ligan, säger han.

Milan låg under med 0-2 efter att Juventus gjort två snabba mål i början av den andra halvleken. Men i den 62:a minuten gjorde Zlatan Ibrahimovic 1-2 på straff och Milan kom igång på allvar.

En dryg halvtimme senare hade Milan vänt underläge till seger med 4-2, efter bland annat en framspelning av Ibrahimovic.

– Jag är gammal, det är ingen hemlighet, men åldern är bara en siffra. Jag spelade mer i dag än i förra matchen, formen känns bra och jag försöker att hjälpa laget på alla sätt, säger Ibrahimovic enligt Football Italia.

Trots att svensken fyller 39 år i höst är han fortfarande säker på sin kapacitet i klubben.

– Jag är ordförande, spelare och tränare! Det enda negativa är att jag bara får betalt för att vara spelare. De har tur, om jag hade varit med ända från början av säsongen hade vi vunnit ligan, säger han.

Klipp: Här inleder Zlatan Milans vändning:

”Konstigt att spela bakom stängda dörrar”

Lagkamraten Rafael Leao, som gjorde 3-2-målet, berättar att svensken är ett stort stöd.

– Ibrahimovic ger mig alltid råd och hjälp, han sade att jag har talangen att göra skillnad här i Milan, säger Leao.

Ibrahimovics kontrakt med Milan går ut efter säsongen och vad som händer efter det vill 38-åringen inte säga.

– Vi får se. Det är en månad kvar att njuta av, men det är en konstig situation som vi inte har kontroll över. Jag vet inte om fansen har sett mig spela live för sista gången. Läs mellan raderna, det är konstigt att spela bakom stängda dörrar. Om San Siro hade varit fullsatt hade det varit en fantastisk kväll, säger han.

Segern i går var Milans andra raka och klubben ligger nu femma i Serie A. Juventus leder fortfarande ligan, sju poäng före Lazio.

Klipp: Milan vände i prestigemöte med Juventus:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.