Hysén hjälte för Göteborg

I lagkapten Kevin Walkers frånvaro såg det ut som att en Dif-debutant skulle bli hjälte, men det ändrade Göteborgs anfallsduo Engvall/Hysén på – assisterade av en stekhett högerback.

Det var en tillknäppt match mellan storlagen. Men när 18-årige Besard Sabovic, som gjorde sin första match från start, höll sig framme på en ribbretur från Sam Johnson så satte matchen fart, Sabovic visade inga premiärnerver när han satte 1–0 för Djurgården. Åtta minuter senare var det dags för Gustav Engvall att kvittera, med en praktträff som gick ribba in. Engvalls första mål för säsongen.

”Gurras mål var snyggare”

Och så med tio minuter kvar kunde Hysén avgöra, på ett mål som inte var helt olikt Engvalls. Båda gångerna var det Emil Salomonsson som assisterade.

– Det är min uppgift att göra mål och Emils uppgift att spela fram. Han löper oavbrutet längs sin kant och det gör honom till matchvinnare, berömde målskytt Hysén sin högerback Salomonsson till SVT Sport.

– Det är alltid viktigt att vinna hemma men i dag var det extra viktigt så att vi får glädja föreningen och fans efter allt som hänt, säger Hysén och syftar på turbulensen efter det avbrutna mötet med Malmö.

Lagen bytte chanser med varandra i andra halvlek, där IFK Göteborg låg på medan Djurgården kontrade via forwardsduon Sam Johnson och Mathias Ranégie.

Blev straffmissare igen

Skyttekung Sam Johnson skulle hamna i centrum även efter Difs ledningsmål, men på ett för honom ovant sätt.

På en blåvit hörna så flaxade Johnson till med handen, och straffen var given. Men precis som i mötet i fjol missade Göteborg chansen att avgöra på straff.

Hampus Nilsson säkrade nog sin plats som förstemålvakt hos blåränderna när han dök ner och plockade en tam göteborgsstraff signerad Emil Salomonsson. Men det tröstade föga när Göteborg till slut ändå vann.