Kamratgården, IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån

Dödshot mot IFK Göteborg-spelare efter förlusten

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg förlorade med 2-1 mot Kalmar igår, söndag. Efter det har det riktats hot mot spelare i Blåvitt.

”På söndagskvällen gick flera personer över mer än en gräns när de riktade dödshot och rasistiska tillmälen mot spelare och även kontaktade familjemedlemmar”, skriver man på klubbens hemsida.

IFK Göteborg har förstärkt säkerheten kring laget efter hoten och tar avstånd från det inträffade.

”Krav och förväntningar hör till fotbollen. Hot till livet och trakasserier gör inte det. Att prestera under press är en sak, men ingen spelare eller ledare presterar bättre av hot och hat.”, skriver man.

Man kommer även att polisanmäla händelserna.

”Det vi behöver nu är ett enat IFK Göteborg. Vi behöver allas fortsatta positiva stöd – inte hot och trakasserier för det hör inte hemma i vår förening. Tillsammans ska vi vända detta.”

IFK Göteborg skriver att ”spelare” utsatts och när SVT Sport når Marcus Modéer, medie- och informationsansvarig i klubben, vill han inte berätta om det rör sig om en eller flera spelare.

– Vi är medvetna om hur det kan läsas ut men det som står där är den kommentaren vi ger, säger han och tillägger:

– Det är en väldigt tråkig sak att behöva skriva om.

IFK Göteborg har varit en besvikelse i allsvenskan i år och är på en trettondeplats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.