Sören Rieks mot Kalmar Foto: TT Nyhetsbyrån

IFK Göteborg visade klass mot Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

0-4-förlusten mot Häcken i derbyt var glömd och revanschlustan fick gästande Kalmar känna på idag. Det tog bara fyra minuter innan Sören Rieks vek in i straffområdet och avlossade en kanon.

– Vi får en bra start. Är aggressiva kommer till många bra anfall. Kunde stått både 3-0 och 4-0 i första halvlek, sa IFK:s mittback Mattias Bjärsmyr till C More efter matchen.

Tobias Hysén ökade på när han vinklade in bollen i KFF-målvaktens högerhörn efter snygg framspelning av norske värvningen Henrik Björdal.

Bjärsmyrs revansch

I andra halvlek fick syndabocken Mattias Bjärsmyr, som slog in en boll i eget mål sist, revansch när hans volley resulterade på hörna.

– Kändes piss sist. Klart det var skönt att sätta dit den, sa Bjärsmyr om sitt eget mål.

Och att IFK Göteborg gjorde sin kanske bästa match för säsongen direkt efter bottennappet mot Häcken går inte riktigt att förklara menar Bjärsmyr.

”Studsar tillbaka rejält”

– Vi har varit nere och vänt i källaren och då kan det bli så här att man studsar tillbaka rejält. Vet inte varför det blir så.

Kalmars kräftgång fortsätter. Bleka idag och senaste vinsten mot IFK kom 2006.

– Vi hade en go känsla innan matchen. Men de är hungrigare än oss och vi är lite naiva. Första halvlek ger vi bort i stort sett, sa Kalmars Tobias Eriksson till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.