Matchen avbröts i nästan tio minuter efter stök på bortaläktaren. Foto: Bildbyrån

Norrköping vann efter publikskandal

IFK Norrköping hemmaslog Hammarby med 3-1 under tisdagskvällen. Arnor Traustason avgjorde från straffpunkten – efter flera minuters avbrott på grund av stök i bortaklacken. ”Det hör inte hemma i fotbollsvärlden”, säger IFK:s Christoffer Nyman till Sportbladet.

Det var när Norrköping tilldelades en straff i i slutskedet av matchen på Östgötaporten som den avbröts. Hammarbys Lars Saetra blev i samma situation frilägesutvisad sedan han dragit ned Christoffer Nyman, något som upprörde flera av Hammarbys supportrar.

Bland annat en flaska kastades in på planen och polis fick tillkallas för att lugna ned situationen.

– För alla oss som vill se på fotboll är det jättetråkigt. Sådant hör inte hemma i fotbollsvärlden, men tyvärr händer det då och då, säger Christoffer Nyman till Sportbladet.

”Försök till misshandel”

Lars Johansson, presstalesman för polisen, fanns på plats i Norrköping.

– I min värld var det ett försök till misshandel när de kastade in flaskan, säger han till SportExpressen innan han svarar på varför polisen gick in i klacken.

– Ordningsvakterna klarade inte av situationen helt enkelt. De begärde hjälp och det var därför vi kom in.

När matchen väl återupptogs tio minuter senare var Arnor Traustason säkerheten själv från straffpunkten och de allra flesta av de drygt 15 000 på plats kunde jubla.

Nyförvärvet Andreas Blomqvist hade med sitt första mål för klubben satt 2-1 för IFK tidigt i andra halvlek. Hammarbys mål gjordes av deras målspruta den här säsongen. Med en distinkt och låg volley sköt Erik Israelsson in 1-1 med sitt femte mål för året.

Wahlqvist målade på inlägg

Dessförinnan hade Norrköping tagit ledningen efter ett udda mål av Linus Wahlqvist. Sedan han misslyckats med ett inlägg for bollen istället snyggt in i målet bakom Ögmundur Kristinsson i Hammarbymålet, som var olycklig i sitt agerande.

– Ett katastrofalt dåligt inlägg. Men det sitter och det är det som är det viktiga, kommenterade Wahlqvist sitt mål till C More i halvtid.

De tre poängen innebär att Norrköping leder allsvenskan i en mycket haltande tabell. Kvällens match var den första i den sjätte omgången.