IFK Norrköping fortsätter att hacka

Uppdaterad
Publicerad

Guldkandidaten IFK Norrköping fortsätter att hacka. I kväll förlorade laget hemma mot IFK Göteborg med 1-2, vilket gör att laget nu ligger på en elfteplats och är nio poäng efter serieledande Malmö FF.

– Jag är väldigt glad och vi är nöjda efter att ha tagit alla tre poäng, säger IFK Göteborgs målvakt Giannis Anestis till C More.

Topptippade IFK Norrköpings kräftgång fortsätter. Trots en tung Norrköpingspress i den andra halvleken var det Göteborg som tog alla tre poängen när de vann med 1-2. Giorgi Kharashvilis mål med sju minuter kvar av ordinarie tid blev avgörande. Målet kom efter att Norrköping skapat flera heta chanser i halvleken, men Giannis Anestis i Göteborgsmålet höll tätt.

– Guldtåget har nog gått för de allra flesta, säger IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson till C More.

– De har satt sig i ett jäkligt tufft läge. Det är nio poäng upp. Men i dag är det ändå ett steg framåt, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– I dag skapar de ändå en del lägen jämfört med det småplåttriga spelet innan – de gör allt rätt förutom mål, fortsätter han.

”Han måste steppa upp”

Annars hade Patrik Karlsson Lagemyr gett Blåvitt ledningen redan efter tio minuter, assisterad av 17-årige Benjamin Nygren. Ledningen såg ut att stå sig halvleken ut, men med sex minuter kvar kvitterade Lars Krogh Gerson kom först på ett inlägg från Simon Skrabb.

Norrköping har inte vunnit på fem matcher, utan har fyra kryss och en förlust.

– Vi gör kanske vår bästa match för säsongen, säger Gustafsson till C More.

En spelare som måste steppa upp, menar Nannskog, är nyförvärvet Sead Haksabanovic.

– Han måste bli bättre, säger han och pekar också på tappet av Andreas Johansson som ett stort avbräck.

Göteborg möter Malmö FF i en seriefinal på torsdag.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

1 - 2

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Östgötaporten, Norrköping
Publik: 8752
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.