Tufft läge för Rosengård som ligger under med 3-0 inför returmötet av Champions Leagues åttondelsfinaler. Foto: Bildbyrån

Seger är viktigast för Seger

Underläge med 3-0 mot Chelsea och ett mirakel i Malmö är det som krävs för att Rosengårds CL-dröm ska leva kvar. – Får vi ett tidigt mål kan vi stressa dem, säger Caroline Seger inför kvällens match i Malmö.

Trots storspel av landslagsmålvakten Zecira Musovic hade FC Rosengård inte särskilt mycket att sätta emot i London i förra veckan.

– Jag har aldrig sett dem så bra. Ger man dem en liten yta så tar de den, säger Caroline Seger.

Desperation efter behov

Huvudtränare Malin Levenstad pratar om tålamod och flera olika scenarier för hur Malmölaget ska spela beroende på matchens utveckling.

– Behöver vi spela desperat så kommer vi göra det. Vi kan inte gå och plocka bort en spelare och tro att vi knäckt nöten. De är ett kollektiv. Men det är klart att Ramona Bachmann gjorde en fantastisk match förra veckan, säger Levenstad.

Seger för Seger

Minst fyra mål och en intakt nolla krävs för att Rosengård ska ta sig vidare till kvartsfinal. En prestation som inte är omöjlig men vägen dit är lång. För Rosengårds kapten är det vinst som gäller oavsett med hur många bollar.

– Jag vill vinna matchen det är viktigaste. Oavsett vilket resultatet blir, det är skit samma. Vinner vi matchen har vi gjort en bra prestation, för det är ett bra lag vi möter.

LÄS MER: Förhandlingar mellan landslaget och förbundet innan viktiga CL-mötet

Försvarare nyförvärv i Rosengård

Visa

Dagen innan CL-matchen presenterade Rosengård ett nyförvärv inför nästa säsong.

Den landslagsmeriterade ytterbacken Nathalie Björn ansluter till laget i januari. Hon har närmast spelat i Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer