Foto: Bildbyrån

”Ingen är dömd innan dom har fallit”

Östersunds ordförande Daniel Kindberg har suttit anhållen för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Trots att Kindberg nu är frisläppt kvarstår misstankarna. I ett öppet brev till Expressen skriver nu ÖFK om brottsmisstankarna. ”Vi hoppas självklart att de ska visa sig vara felaktiga, att allt är ett missförstånd”, skriver Lars Landin, kanslichef, i brevet.

Daniel Kindberg anhölls på tisdagsmorgonen efter att Ekobrottsmyndigheten beslagtagit hans dator vid ett tillslag mot Östersundshems lokaler. På torsdagen släpptes han fri och senare under kvällen kom uppgifter på att han tar timeout från rollen som ordförande i ÖFK.

Nu skriver ÖFK ett öppet brev till Expressen om brottsmisstankarna.

”I går släpptes han fri, men misstankarna kvarstår. Vi hoppas självklart att de ska visa sig vara felaktiga, att allt är ett missförstånd”, skriver Lars Landin, kanslichef på Östersunds FK.

Vidare i brevet skriver ÖFK att de starka misstankarna som nu riktas mot Kindberg blir en utmaning för hela verksamheten och dess värdegrund – som sammanfattas med just: öppenhet, långsiktighet, uppriktighet/ärlighet, pålitlighet och professionalism.

”Alla vet att ingen i lagens mening är dömd innan dom har fallit. Men alla som har följt de senaste dagarnas uppmärksamhet kring den här processen vet också att blotta misstanken gör stor skada. Vi måste nu hantera och reparera de skador som redan har uppstått. Vi måste också förbereda oss för olika utgångar av en rättsprocess som kan ta lång tid. Helt oavsett utgången så måste vi bevisa för omvärlden att Östersunds Fotbollsklubb kan prestera på topp även utan styrelsens ordförande.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer