Så här såg det ut när Chelsea firade FA-cup-segern förra året. Foto: Bildbyrån

Inget champagnefirande i FA-cupen

Uppdaterad
Publicerad

Champagnekorkar som flyger i luften efter seger i FA-cupen är ett minne blott. Engelska fotbollsförbundet har nämligen beslutat att det vinnande laget inte kommer att serveras champagne i samband med firandet av segern.

Lördagen 18 maj blir det antingen Manchester City eller Ken Semas Watford som får fira segern i FA-cupen, men det utan champagne.

För att inte exkludera spelare som av till exempel religiösa skäl önskar avstå alkohol har engelska fotbollsförbundet valt att inte längre servera champagne till segraren. Beslutet är även taget med hänsyn till spelare som ännu inte fyllt 18 år.

Premier League har redan slutat ge matchens lirare champagne som pris och segraren i årets final i FA-cupen kommer erbjudas ett alkoholfritt alternativ i stället för champagne. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.