Succéinhoppet räddade poäng för Umeå

Kristianstad såg ut att gå mot tre poäng i hemmamötet med Umeå.

Men Umeås inhoppare Elin Nilsson ville annat.

Hon kvitterade till 1-1 i 90:e minuten och såg till att Umeå tog en viktig poäng.

Kristianstad inledde bäst hemma mot nykomlingen Umeå. Det dröjde dock till 32:a minuten innan utdelning kom, när Amanda Edgren satte 1-0.

Om Kristianstad inledde första halvlek bäst, så var det tvärtom i den andra.

Umeå repade mod i paus, och öppnade andra halvan av matchen starkt.

Umeå-anfallaren Therese Simonsson fick ett jätteläge i den 57:e minuten när hon fick bollen till skänks av hemmaförsvaret vid en inspark.

Simonsson förvaltade inte läget, utan sköt över.

Succébyte av Umeå

Umeå fortsatte att skapa bra sekvenser framåt, men offensiven kom av sig ju längre halvleken led.

Det såg ut som att det skulle sluta med hemmaseger, men då gjorde Umeå ett dubbelbyte i den 86:e matchminuten.

Elin Nilsson ersatte Kayla Braffet, och det bytet blev minst sagt lyckat för bortalaget.

Fyra minuter senare sköt Nilsson kvitteringen, med ett inlägg/skott från högerkanten som letade sig in högt bakom hemmamålvakten Brett Maron.

1-1 stod sig matchtiden ut, och Umeå kunde åka hem till Västerbotten från sin turné söderöver med två viktiga poäng från matcherna i Växjö och Kristianstad.

MER FOTBOLL: Rytting Kaneryd och Larsson målskyttar för Rosengård