Jame Hopcutt jublar efter att avgjort på stopptid Foto: Bildbyrån

Inhopparen Hopcutt avgjorde på stopptid

Inhopparen Jamie Hopcutt var mannen som fick Östersund att jubla. Laget var en man mindre på plan, när han satte segerresultatet 2-1 i den 94:e och sista matchminuten. Han noterades också för sitt fjärde mål för säsongen.

–Jag missade några chanser och var besviken, men fortsatte jobba. Det är så underbart man kan tänka sig att få avgöra i 94:e minuten, sa Hopcutt till C More efter matchen.

Trots att Östersund hade mindre boll än Hammarby hade laget fler och vassare avslut i den första halvleken. Det var speciellt två farliga anfall det handlade om.

Det ena en kvart in i matchen då Salisu Abdullahi Gero fick en möjlighet, men ett skarpt försvarsarbete av Joseph Aidoo i Hammarbys backlinje räddade stockholmslaget den gången.

Sedan kom en lurig nick från Ronald Mukiibi med tio minuter kvar av halvleken. Då stod Hammarbys målvakt Kristinsson för en avancerad räddning som även fick Mukiibi att höja på ögonbrynet.

–Tuff första halvlek, vi har inte helt kontroll på matchen, sa Östersundanfallaren Hosam Aiesh i paus till C More.

Avsluten var Östersunds

Enligt statistiken hade Hammarby 69% av bollinnehavet de första 45 minuterna och då mot ett lag vars filosofi är att ha mycket av boll själv. Men avslutsstatistiken gick i Östersunds favör. Laget noterade så småningom för sexton avslut mot Hammarbys sex.

Östersund inledde andra halvlek med ett ny möjlighet att spräcka nollan, men återigen befann sig Aidoo på rätt ställe och hävde farligheten.

Jamie Hopcutt byttes in och var med och ökade på trycket mot Hammarbys mål.

En man kort – Hopcutt avgjorde ändå

Östersund ökade också på sitt bollinnehav, men det var Hammarby som fick det första målet. Serge-Junior Martinsson Ngouali tryckte dit 1-0 för gästerna efter en timmes spel. Men jämtlänningarna skulle svara.

Tio minuter senare stod det 1-1, då Gero kvitterade på sin egen skottretur.

Med tre minuter kvar av matchen drog Gero sedan på sig sitt andra gula kort och visades ut. Och med en man mindre på plan såg det ut som att 1-1 skulle stå sig.

Men i den allra sista tilläggsminuten skött Hopcutt in segermålet genom att runda Aidoo och med sitt fjärde mål för säsongen klättrade han – i det läget – upp till andraplatsen i skytteligan.