På förbundets sida står det att matchen spelas på torsdag – men det kan bli fredag. Foto: Bildbyrån

Iran-matchen flyttas till fredag

Uppdaterad
Publicerad

Landskampen mellan Sverige och Iran ser ut att kunna bli av trots allt. Irans visumansökningar har gått igenom, men fotbollsmatchen i Göteborg flyttas från torsdag till fredag. ”Nu återstår det bara att lösa transporten”, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT Sport.

Landskampen var ett led i överenskommelsen kring herrlandslagets vänskapsmatch mot Iran i fjol. Men det iranska damlagets resa till Sverige har in i det sista varit osäker. Men nu kommer glädjande besked från svenska fotbollsförbundet.

– Vi har precis fått klart med visum för samtliga spelare och ledare i det iranska landslaget. Och de kan nu komma till Sverige, säger Håkan Sjöstrand till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

”Skjuts upp ett dygn”

Planen var från början att det iranska landslaget skulle anlända i dag, onsdag, men i och med den administrativa fördröjningen så beräknas de nu vara i Sverige under morgondagen.

– Därför skjuts matchen upp ett dygn. Och spelas fredag klockan 18.45, säger Sjöstrand.

”Många har lagt ned mycket tid”

Men förbundet kan inte pusta ut riktigt än.

– Nu återstår det bara att lösa transporten. Vi håller just nu på och letar efter flygbiljetter.

– Det har varit ett otroligt omfattande arbete. Väldigt många i förbundet har lagt ned mycket tid på det här. Jag har stor respekt för administrationen som krävs för införskaffandet av visum, men det är utanför fotbollen.

Hur känns det nu att matchen ser ut att bli av?

Det känns otroligt bra. Vår ambition var att bjuda in alla med iransk ursprung i Sverige till de här två matcherna, dam och herr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet