Zlatan ”Irbahimovic” matchvinnare för LA Galaxy

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan ”Irbahimovic” gjorde båda målen när LA Galaxy inatt besegrade Toronto, enda problemet var att han tvingades göra det med felstavat namn på tröjan.

– Folk kan mitt efternamn, jag är inte orolig för det, säger målskytten.

Det är inte alltid så lätt att få alla efternamn rättstavade, inte ens på Sveriges främste fotbollsspelare genom tiderna. Zlatan fick nämligen heta ”Irbahimovic” när han inatt blev tvåmålsskytt för sitt LA Galaxy.

– Nationaldagsfirandet började tidigt för materialaren. Han firade före matchen och inte efter den, säger 37-åringen till Daily Breeze enligt TT.

Det var i andra halvlek som Zlatan klev ut på planen med namnet felstavat på tröjan men det hindrade inte Galaxys storstjärna att leverera. ”Irbahimovic” gjorde sitt första mål i den 75:e minuten när han nickade in ett inlägg från 17-årige (!) lagkamraten Efrain Alvarez.

I 89:e minuten satte Zlatan slutresultatet 2-0 när han petade in sitt 13:e mål för säsongen. 

MLS

LA Galaxy logo

LA Galaxy

2 - 0

Toronto FC logo

Toronto FC

Dignity Health Sports Park, Carson, CA
Publik: 25482
Domare: Ramy Touchan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.