Alexander Isak i duell i mötet mellan Betis och Real Sociedad. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Isak inbytt – ordnade straff direkt

Landslagets anfallsstjärna Alexander Isak fick börja på Real Sociedads bänk i söndagens bortamatch mot Real Betis.

Han byttes in i 69:e minuten och redan efter fem minuter så fick han straff efter att ha dragits ner i straffområdet.

Det var en jämn match där hemmalaget började bäst men där Real Sociedad mot slutet av den första halvleken både skapade en riktigt farlig chans genom Da Silva Willian Jose som sköt strax utanför, och ledningsmålet alldeles i slutet av halvleken genom Portu.

I den 69:e minuten byttes målskytten ut och in kom istället Alexander Isak, som bara behövde fem minuter innan han sprintade in och föll i straffområdet. Mikel Oyarzabal förvaltade straffen väl och 2-0 satt säkert.

Isak var även inblandad i Real Sociedads 3-0-mål då han passade fram till Adnan Januzaj och var snubblande nära att få en ny assist på stopptid då bollen sånär ånyo gick fram till Januzaj i bra läge.

KLIPP: Alexander Isak bröt måltorkan mot Ryssland (08 oktober 2020)