Norrköpings Gudmundur Thorarinsson jublar med lagkamraterna efter 3-2. Foto: TT.

Isländsk häxpipa när Norrköping avgjorde mot Dalkurd

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurd hade 2-2 med 20 minuter kvar i Norrköping. Då vräkte Gudmundur Thorarinsson iväg en isländsk häxpipa med vänsterfoten på den studsande bollen och fick se den sitta klockrent för 3-2 i det bortre högra krysset. Helt klart en kandidat till Årets mål i allsvenskan. Norrköping vann matchen med 4-2.

– Det var fräckt va? Jag hade fått några lägen från den bortre stolpen och nu var det dags. Jävlar vilken träff, offf... Jag kände direkt att det var en härlig träff och hoppades att det inte skulle bli stolpen, säger Thorarinsson fnittrande till C More.

Dalkurds måvakt Sixten Mohlin hann inte röra sig utan kunde bara konstatera faktum i samband med islänningens fullträff.

– Det var väl inte så mycket att göra på målen men det är väl aldrig godkänt när man släpper in fyra mål, säger Mohlin efter den allsvenska debuten.

Norrköping förstärker tredjeplatsen

Publiken blev så där fånigt lycklig som man blir av drömmål av den klassen. Det blev en stående ovation och ett stort jubel som stannade kvar länge medan huvudpersonen kramades om av lagkamraterna.

Tio minuter senare avgjorde Simon Skrabb när han tryckte in 4-2 efter stort kaos i straffområdet där Dallkurd inte lyckades freda sig. I och med vinsten förstärker Norrköping sin tredjeplats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.