Foto: Bildbyrån

Utspelat Hammarby tog derbyseger

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha varit utspelat i hela andra halvlek stack Hammarby upp och gjorde 2-1 i derbyt mot AIK. Det räckte till att vinna inför 32 318 på Friends.

I den 79:e minuten fångade Pa Dibba upp ett misslyckat skott från Arnor Smarason och fri gjorde han segermålet. Nils-Eric Johansson upphävde den offside som många AIK:are vinkade för.

– Det känns jätteskönt, en dröm. Jag tog emot bollen och hörde ingen vissla och la bollen i mål. Det var så skönt att se alla fansen bakom målet, säger Dibba till SVT Sport.

Hammarby hade även ett ribbskott

Ett par minuter senare sköt Hammarbys Jiloan Hamad ett skott i ribban.

AIK hade ett stabilt grepp om matchen men lyckades förlora ändå.

– Vi sätter inte dit bollen. Vi får in mycket inlägg. Det är inte tillräckligt bra helt enkelt. Sen är det ett huxflux-mål som avgör, säger AIK:s Nils-Eric Johansson till SVT Sport.

AIK tog en tidig ledning

AIK tog initiativet och gjorde 1-0 mot Hammary i derbyt på Friends. I den 14:e minuten slog Stefan Ishizaki ett inlägg från högerkanten in mot straffområdet. Där smög Nils-Eric Johansson upp och nickade in 1-0 efter att ha tagit sig förbi en stillastående Birkir Mar Saevarsson.

Bara fyra minuter senare kvitterade Hammarby till 1-1 efter ett isländskt samarbete. Saevarsson kom på högersidan och slog en boll bakom backlinjen och Arnor Smarason skarvade in 1-0 i den bortre burgaveln. Det var AIK:s första förlust på Friends i allsvenskan sedan den 26 oktober 2015 då IFK Göteborg vann med 2-1 efter två mål av Gustav Engvall.

32 318, årets bästa publiksiffra i allsvenskan, var på plats i säsongens första Stockholmsderby, där snön vräkte ner ganska ordentligt under delar av andra halvlek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.