Italienske förbundskaptenen Gian Pero Ventura deppar under playoff-mötet med Sverige. Foto: Bildbyrån

Italien chockat över matchbilden: ”Det överraskade oss”

Uppdaterad
Publicerad

En fysisk match där Sverige stod som vinnare.

Både i kamperna och på resultattavlan.

– Det var vi inställda på. Det var en av nycklarna inför matchen, säger Janne Andersson sin presskonferens.

– Det överraskade oss, säger italienske förbundskaptenen Gian Pero Ventura på sin presskonferens.

Många dueller, mycket gruff och generellt en stökig match ute på planen. Det började redan i den första minuten när Leonardo Bonucci låg ner efter en duell med Ola Toivonen.

Buffon rasande efteråt

För Sveriges del kom det inte som någon chock. Den italienske förbundskaptenen Gian Pero Ventura var desto mer förvånad över det – men fortfarande lika övertygad att Italien tar sig till VM.

Herrlandslaget i fotboll

– Ja, jag känner mig lika säker. När jag var inne i omklädningsrummet så såg jag hur arga och frustrerade de var, inte minst kaptenen (målvakten Gianluigi Buffon) som var en av de argaste. Matchen i dag blev väldigt fysisk och det överraskade oss, säger Ventura som inte var särskilt förvånad över svenska taktiken:

– Nej, inte alls. Jag är inte förvånad. Sverige ställde upp precis som vi hade föreställt oss, försvarsmässigt släppte vi inte till någonting, förutom ett skott utanför i första halvek. Bakåt tyckte jag vi skötte oss bra. En del andra situationer framåt som vi kunde gjort bättre. Det får vi jobba vidare på på måndag. 

”Begick en del misstag”

För Italiens del är det knappt om tid att vända resultatet. Ventura verkade inte särskilt brydd för det.

– Det är klart att jag hade en annan tanke om hur matchen skulle gå i dag men vi begick en del misstag och då får vi försöka rätta till dem. Vi har en och en halv dag på oss. Det är bara jobba vidare så hoppas vi vi löser det, säger han kallt på sin presskonferens.

På måndag på San Siro, Milano, har han 90 minuter på sig att rädda VM-platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet