Roberto Mancini manar på sitt manskap. Manuel Lazzari är närmaste åhörare. Foto: TT.

Italiens förbundskapten Roberto Mancini: ”Hoppas att säsongen stoppas nu”

Uppdaterad
Publicerad

Serie A satsar på att starta upp igen nästa månad.

En som hoppas att det inte blir så är den italienske förbundskaptenen Roberto Mancini.

– Jag hoppas att säsongen stoppas nu, säger han.

Det har inte spelats några matcher i Serie A sedan början av mars. Ligan siktar nu på att starta om nästa månad, men förbundskapten Roberto Mancini hoppas att det inte blir så.

– För mig ser det lite kaotiskt ut. Som förbundskapten hoppas jag att säsongen stoppas nu, så att vi kan återuppta spelet senare i lugn och ro, säger han i en intervju med Roma TV, som återges av flera olika medier.

Corona och idrott

Kort säsongsuppehåll

Mancini är rädd att en återupptagen säsong skulle kunna leda till att spelarna är slitna när det är dags för EM nästa sommar.

– Matcherna kommer att spelas i en väldigt snabb takt och jag vet inte om spelarna skulle vara i så bra form när vi kommer fram till nästa säsongs slut.

Serie A:s plan är nu att den pågående säsongen ska vara färdigspelad senast den 20 augusti, och att nästa säsong ska inledas den 1 september.

ARKIV: Då kan herr- och damfotbollen i Italien starta (19 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet